divendres, 27 de setembre del 2013

Pissarra digital interactiva



La pissarra digital interactiva (PDI), segons Pere Marquès Graells és un sistema tecnològic , generalment integrat per un ordinador, un videoprojector i un dispositiu de control de punter, que permet projectar en una superfície interactiva continguts digitals en un format idoni per a la visualització en grup. Es pot interactuar directament sobre la superfície de projecció. 
No ho hem de confondre amb la pissarra digital (PD) que és un sistema tecnològic, generalment integrat per un ordinador i un videoprojector, que permet projectar continguts digitals en un format idoni per a la visualització en grup. Es pot interactuar sobre les imatges projectades mitjançant els perifèrics de l'ordinador: rateta, teclat...

A partir del s.XXI s'ha anat introduint la pissarra digital interactiva a les aules, en la meva opinió, suposa un instrument més de treball, que ens pot servir com a suport visual, per a buscar informació, realitzar gràfics, escriure... Pot ser molt útil a classe, ja que incentiva la participació dels alumnes, i la seva motivació. Però si se'n fa un mal ús, és a dir, si la utilitzem igual que ho faríem amb una pissarra tradicional, perd la seva utilitat. El mestre ha de saber utilitzar la pissarra digital interactiva per a treure'n un màxim partit. Fins i tot, trobo necessari que els mestres rebin la formació necessària per poder-la utilitzar.

Fins fa uns anys, poques escoles disposaven d'una pissarra digital interactiva; actualment cada vegada és més comú que les escoles en disposin. El fet de ser un element nou a l'aula, desperta la curiositat dels alumnes, tots la volen utilitzar. Però la meva pregunta és: d'aquí uns anys, quan els infants ja hagin normalitzat el fet de tenir una pissarra digital interactiva a classe, perdran l'interès i la motivació per aquest instrument?

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada