dissabte, 5 d’octubre del 2013

JClic


El JClic és un conjunt d'aplicacions informàtiques que serveixen per a realitzar diversos tipus d'activitats educatives: trencaclosques, associacions, exercicis de text, mots encreuats...
Les activitats no s'acostumen a presentar soles, sinó empaquetades en projectes. Un projecte està format per un conjunt d'activitats i una o més seqüències, que indiquen l'ordre en què s'han de mostrar.
L'antecessor del JClic és el Clic, una aplicació que des del 1992 ha estat emprada per educadors i educadores de diversos països com a eina de creació d'activitats didàctiques per als seus alumnes.


Aquest programa és molt útil sobretot en l'educació infantil, i els primers cursos d'educació primària. Podem crear les nostres pròpies activitats, realitzar-les i avaluar-les. Hi ha una gran quantitat de docents que creen les seves activitats i les comparteixen amb els altres usuaris.
Hi podem trobar tot tipus d'exercicis multimèdia, presentats com si es tractes d'un joc, d'aquesta manera els alumnes estan més motivats per a fer l'activitat.
Personalment penso que és una eina molt útil i que hauria de ser utilitzada en totes les escoles. 
És fàcil, només necessitem un ordinador i instal·lar el programa!

2 comentaris:

  1. Encara no hem comentat quelcom d'aquest programa. Què t'ha portat a fer-ho?
    Gràcies!

    ResponElimina
  2. Quan jo era petita el vaig utilitzar molt i m'ha semblat bona idea parlar sobre el JClic :D!

    ResponElimina